Cozonac cu crema de nuca

de Ina in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 101879 vizualizari

 

reteta preluata de la Camelia75, careia-i multumesc! >:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 14 g drojdie uscata ( 2 plicuri dr. Oetker)
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de nuca:
  • 300 g miez de nuca prajita si maruntita
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de nuca:

Mod de preparare aluat:

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem  4 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.

Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.

Lasam cozonacii in tavi, la loc cald,  inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.

Lasam sa se raceasca si apoi putem servi. 

P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de Craciun